علم نعمت بزرگی است که در زندگانی تاج افتخار وپس از مرگ یادگار درخشان خواهد بود.

امام علی (علیه السلام)

درباره ي شهرستان رباط کريم

آثار باستانی و تحقیقات باستان شناسی در رباط کریم

درباره دانشگاه آزاد اسلامي واحد رباط کريم

رشته های تحصیلی

درباره ي شهرستان رباط کريم

رباط کريم يكي از شهرستانهاي غرب استان تهران به مركزيت رباط كريم ميباشد ارتفاع آن حدود 1032 متر از سطح دريا و از شمال به شهرستان شهريار ، از جنوب به شهرستان ري ، از شرق به شهرستان اسلامشهر و از غرب به شهرستان ساوه محدود ميشود .

قبل از احداث  محور تهران –  ساوه و جاده های  آسفالت و شوسه  و راه آهن تهران جنوب ،  جاده  کاروا ن رو از داخل رباط کریم عبور و به تهران ، ری ، خراسان و قزوین   منتهی می شد.

جمعيت خانوار شهرستان بالغ بر 193000 نفر مي رسد، شهرهاي تابعه آن به غير از رباط كريم كه مركز شهرستان است شامل نسيم شهر و گلستان مي باشد .

رباط کریم به دلیل واقع شدن بر سر راه "جاده ابریشم" و راه زیارتی "خراسان به بغداد" از قدیم الایام دارای اهمیت و توجه بوده و از هزاران سال قبل نیز از مراکز تمدن و زندگی بوده است و آثار متعدد باستانی که در سال 69 و اواخر سال 73 در حوالی رباط کریم از شش هزار سال قبل تا دوران قاجاریه بدست آمده مبین این ادعاست. مضافاٌ اینکه در حوالی بازارک معروف به چاله بازارک کارشناسان بر این باورند که روستا یا شهری در زیر خاک مدفون شده است .

بازگشت به بالا

آثار باستانی و تحقیقات باستان شناسی در رباط کریم:

انبارهای یخی ( یخچالها): که این انبارها در دوران های زندیه و قاجاریه در ایران بیشتر ساخته شد.

کاروانسرای سنگی: کهن ترین کاروانسرای فلات ایران نزدیک رباط کریم و در کنار دشت آباد و حاصل خیز شهریار وجود دارد.

کاروانسرای فتحعلیشاهی داخل شهر( بافت قديم): کاروانسرای مذکور در سال 1245 هجری قمری در زمان پادشاهی فتحعلیشاه قاجار بنا شده است.

درخت چنار کهنسال: در روستای وجه آباد با قطری بیش از10متر مي باشد.

سنگ آسیاب: در سطح زیرین زمین واقع شده اما سر در ورودی آن به سمت پیش طاق شامل یک ایوان با عمق کم و طاق با قوس پنج و هفت کار شده است.

تپه ده حسن: که مربوط به دوران تاریخی اسلامی و در حال حاضر بقایای یک قلعه و دژی مشاهده می شود که با مصالح خشت و چینه ساخته شده است .

کاروانسرای حاج کمال: که در سال 1245 هجری قمری ساخته شده و وقف مسافران شده بود و در زمان فتحعلی شاه به کاروانسرای فتحعلی شاه نیز معروف می باشد .

امامزاده ابوطالب: که در دوره صفویه ساخته شده و در دوران قاجاریه و بعد از آن نیز مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است.

دانشگاه آزاد اسلامي واحد رباط کريم

اندیشه ی ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی با انتصاب آقاي احمد پيش بين به عنوان رئيس دانشگاه و مهران قنبري مطلق به عنوان مسئول راه اندازي و معاون آموزشي - دانشجويي، از شهریور ماه سال 1386،  با تاسیس مرکزی در داخل شهر رباط کریم عملی شده و در مهر ماه سال 87 با جذب اولیه متقاضیان، کار خود را رسماً آغاز نمود .

در فروردین ماه سال 88 عملیات اجرائی احداث مجموعه دانشگاهی رباط کریم بر روی زمینی به مساحت 10 هکتار کلید خورد. در ادامه اولین دانشکده ی دانشگاه در مهر ماه سال 89 با امکانات اولیه به مرحله ی بهره برداری رسید.

گفتنی است این واحد دانشگاهی توانسته است در زمینه های گسترش فضای علمی، جذب دانشجویان و اساتید هیئت علمی، روند رو به رشدی را طی 3 سال اولیه داشته باشد. در حال حاضر قریب به  39نفر عضو هیئت علمی و 307 نفر استاد مدعو مشغول به تدریس و تعداد 5500 نفردانشجو در رشته های عمران، حسابداری، کامپیوتر و معماری در مقطع کاردانی، و رشته های عمران، معماری، کامپیوتر، صنایع، فناوری اطلاعات، شهر سازی، حسابداری، حقوق، علوم سیاسی و شیمی در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل می‌باشند.

لازم به ذکر است علی رغم تمام فعالیت های انجام شده هنوز دانشگاه تا رسیدن به شرایط آرمانی راه زیادی را پیش رو دارد که با همراهی و همکاری تمام پرسنل و دانشجویان عزیز دور از دسترس نیست.